Reseptit
alle 30 min
20
Kiitos

Bataatti-guacamole-leipäset

Vegaanillekin sopiva pikkusuolainen valmistuu bataatista ja kermaisesta guacamolesta. Bataattipohjat voi paistaa jo etukäteen, mutta tee guacamoletäyte vasta juuri ennen juhlien alkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g bataattia (mielellään kapeita ja pitkänmallisia)
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Guacamole

3 kypsää avokadoa
2 rkl sitruunamehua
1 pieni punasipuli
1/2 tl tabascoa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pinnalle

100 g kirsikkatomaatteja
hienonnettuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Harjaa bataatit huolella puhtaiksi. Viipaloi noin 1,5 sentin viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja mausta kevyesti. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla testattaessa pehmeiltä.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla sitruunamehun kanssa. Kuori ja hienonna punasipuli ja lisää mausteiden kanssa avokadososeen joukkoon. Anna maustua bataattien jäähtymisen ajan.

3. Lusikoi guacamolea jäähtyneiden bataattikiekkojen pinnalle. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna ja paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Koristele ”bataattileipäset” tomaateilla ja hasselpähkinärouheella.

Lisää pikkusuolaista naposteltavaa noutopöytään:

avokadotäytteiset munat

Avokadotäytteiset munat

Guacamolemunat

päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit

Päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit

Ruoka.fi: Aasialaiset katkarapupiiraat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataatti-guacamole-leipäset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X