
Bataatti-juureslaatikko
Bataatti-juureslaatikko on Amerikan herkku. Juuri kun epäiltiin koko laatikkoruokaperinteen katoavan, rynnisti suomalaisiin joulupöytiin bataatti, valmiiksi imelä, oranssi perunankorvike.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 500 g bataattisosetta
- 500 g juuressosetta
- 250 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa
- 0.5 dl kermaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 tl muskottipähkinää
- ripaus valkopippuria
- noin ½ dl siirappia
- 3 tl suolaa
Valmistusohje
Bataatti-juureslaatikko on yksinkertainen tehdä ja valmistuu uunissa itsekseen. Kokeile bataatti-juureslaatikkoa jouluna perinteisten laatikoiden sijaan tai niiden kanssa.
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos voideltuihin uunivuokiin.
2. Kypsennä bataatti-juureslaatikko 150-asteisessa uunissa. Kypsymiseen kuluu aikaa noin tunti.
Vinkki: Helppoaja nopeaa. Kaupan kasvistorin tuntumasta löytyvät valmiit kasvissoseet, jotka nopeuttavat ja helpottavat jouluruokaruljanssia monella tunnilla. Ei enää pesemistä, kuorimista, keittämistä ja soseutusta. Koko alkuvalmistelu supistuu yhteen saksien viiltoon ja muovipakkauksesta puserrettava sose on maustamista ja paistamista vaille valmis laatikko. Samasta kylmäaltaasta löytyvät bataatti-, lanttu-, porkkana-,punajuuri ja juuressoseet.
Lisää vinkkejä, ideoita ja jouluisia reseptejä löydät Kotilieden Unelmien joulusta.
Katso myös: Juustoinen perunavuoka
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Inkivääri-lanttulaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataatti-juureslaatikko