Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Mehukkaat bataattiletut maistuvat herkku­hillon kera, joka syntyy nestees­sä turpoavista chiansiemenistä ja puolukoista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Bataattiletut:

  • 400 g bataattia
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ rkl psylliumia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa

Paistamiseen

  • öljyä

Puolukka-chiahillo

  • 2 dl vettä
  • 1 ps (200 g) pakastepuolukoita
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 4 rkl chiansiemeniä
  • ½ tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

Bataattiletut ja puolukkahillo tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin puolukka-chiahillo. Kiehauta vesi kattilassa ja nosta liedeltä. Nosta 1 dl jäisiä puolukoita talteen. Lisää loput marjat kuumaan veteen vaahterasiirapin kanssa. Survo ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Lisää joukkoon kokonaiset puolukat ja chiansiemenet ja mausta vaniljajauheella. Anna chiansiementen turvota vähintään kaksi tuntia.

3. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Soseuta bataatit ja jäähdytä seos. Sekoita jäähtyneen bataattisoseen joukkoon kanamunat, psyllium ja mausteet. Anna taikinan seistä 5 minuuttia.

4. Paista taikinasta lettupannulla öljyssä paksuhkoja lettuja. Tarjoile puolukka-chiahillon kanssa.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 4/2017.

Pulleat herkkuletut paistat myös näillä ohjeilla:

pinaatti-ricottapannarit

Pinaatti-ricottapannarit

spelttiletut

Spelttiletut

kookosletut

Kookosletut

Ruoka.fi: Makeat pinaattiletut ja hunajaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.