Reseptit
4
Kiitos

Bataattipaahtikset ja itse tehty appelsiini-ricottajuusto

Bataattipaah­tikset eli paahdetut bataattiviipaleet kypsyvät leivänpaahtimes­sa. Kun viipaloit ne ohuiksi, ne valmistuvat het­kessä. Jos aika ei riitä ricottajuus­ton valmistuk­seen, osta val­mista juustoa tai murusta päälle fetaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bataattipaahtikset:

2 bataattia

Appelsiiniricotta:

1 l kulutusmaitoa (älä käytä UHT-käsi- teltyjä maitoja, koska ne eivät juokse- tu)
1 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
2-3 rkl valkoviinietikkaa tai sitruuna- mehua
2 tl hiutalesuolaa

Koristeeksi:

retiisejä
kurkkua
versoseosta

Valmistusohje

1. Valmista ensin ricotta. Mittaa 1 l kulutusmaitoa, 1 dl kuohukerma ja 1/2 tl suolaa kattilaan. Lämmitä seos hiljalleen lähes kiehuvaksi, vähintään 82 asteeseen (silmämääräinen arvio riittää), ja lisää 2-3 rkl viinietikkaa. Sekoita nestettä rauhallisesti, kunnes se juoksettuu. Älä sekoita maitoa tarpeettomasti.

2. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen seisoa 5 minuuttia. Levitä kaksinkertaiseksi taiteltu, kostutettu harsokangas siivilän päälle. Valuta juoksettunut maito kankaan ja siivilän läpi. Voit valuttaa ricottaa muutamasta minuutista tunteihin. Mitä kauemmin ricottaa valuttaa, sitä tiiviimpää siitä tulee. Mausta kahdella teelusikallisella appelsiinin raastettua kuorta ja ripauksella suolaa.

3. Leikkaa 2 bataattia noin 1⁄2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Paahda ne leivänpaahtimessa. Paista pari kertaa, jos ne eivät kypsy ensimmäisellä kerralla, tai pidennä paistoaikaa.

4. Tarjoile pehmenneet siivut ricottajuuston ja ohuiksi viipaleiksi leikattujen retiisien ja kurkkujen kanssa. Koristele versoseoksella.

Ricottajuuston ohje on Alex Niemisen ja Riika Sukulan kirjasta VEGE! (Readme)

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/19.

Katso myös: 8 lempiruokaa bataatista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataattipaahtikset ja itse tehty appelsiini-ricottajuusto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X