
Bataattipihvit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g bataattia
- 1 porkkana
- 2 kevätsipulinvartta
- 4 rkl jalapenoa
- 2 rkl hienonnettua korianteria
- 1 tl juustokuminaa
- 0.5 tl suolaa
Pinnalle
- noin 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- öljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes bataatit ovat täysin pehmeitä. Valuta huolellisesti ja soseuta. Raasta soseeseen kuorittu porkkana. Anna massan jäähtyä.
2. Hienonna kevätsipulit, jalapenot ja korianteri. Lisää ainekset mausteiden kanssa bataattiseokseen. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Muotoile massasta pihvejä kostutetuin käsin. Kääntele pihvit korppujauhoissa ja nosta työlaudalle odottamaan.
3. Kuumenna pannulla kunnon loraus öljyä ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin rapeiksi. Tarjoile bataattipihvit esimerkiksi mangochutneyn kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataattipihvit
Hyvää, mutta rakenne ei pysy ollenkaan kasassa paistamisen jälkeen.
Pari munaa ja vähän juustoraastetta auttaa kasassa pysymistä.
Joo ei todellakaan pysy kasassa missään vaiheessa, en usko että kuvassa olevat pihvit on ees tehty samalla reseptillä. En tajunnu laittaa kananmunaa sekaan, kun aattelin et ne paistaessa vähän kiinteytyy.