Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Bebeleivos mokkatäytteellä

Bebeleivos tuli tunnetuksi Suomessa jo viime vuosisadan alussa. Klassikkoleivoksen makumaailmaan sopii täydellisesti kahvi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bebeleivos pohja

150 g voita
1 dl tomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Bebeleivos täyte

1 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl espressopikakahvijauhetta
2 keltuaista
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
100 g  voita
2 tl vaniljasokeria

Vuoan voitelu

1 rkl voita
Mainos

Bebeleivos kuorrutus

3 rkl kiehuvaa vettä
1 1/2 tl espressopikakahvijauhetta
3 1/2–4 dl tomusokeria

Bebeleivos koristelu

1 tl nonparelleja

Valmistusohje

  1. Bebeleivos on suloinen klassikko. Nosta monitoimikoneeseen 150 grammaa voita, yksi desilitra tomusokeria ja neljä desilitraa vehnäjauhot. Aja leikkuuterällä tasaiseksi muruksi. Lisää yksi kananmuna ja pyöräytä tasaiseksi taikinapalloksi. Kääri taikina kelmun sisään ja nosta jääkaappiin.
  2. Mittaa kattilaan 1 1/2 desilitraa kuohukermaa, kaksi ruokalusikallista sokeria, yksi ruokalusikallinen pikakahvijauhetta, kaksi kananmunan keltuaista ja 1 1/2 ruokalusikallista maissitärkkelystä. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja vatkaa huolella, jotta seos samalla hieman jäähtyy. Siirrä täyte kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä kylmässä noin tunti.
  3. Voitele leivosvuokien pohjat ja reunat voilla. Pehmennä kylmää taikinaa hetken leivinalustalla. Jauhota alusta ja kauli taikina ohueksi levyksi. Paina leivospohjat pyöreällä muotilla (halkaisija noin 10 cm) ja painele hellästi vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta päälle paperiset muffinivuoat ja täytä ne keraamisilla paistokuulilla. Voit myös käyttää painona kuivattuja herneitä, papuja tai riisiä. Kypsennä pohjia 175 asteessa ensin 10 minuuttia. Poista varoen painot ja paperivuoat ja jatka paistamista vielä 7–8 minuuttia, kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita. Nosta jäähtymään.
  4. Vaahdota sata grammaa pehmeää voita ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria kulhossa tasaiseksi. Lisää jäähtynyt täyteseos ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi. Jaa täyte jäähtyneiden leivospohjien päälle. Nosta leivokset takaisin jääkaappiin asettumaan.
  5. Valmista kuorrutus sekoittamalla ensin kulhossa kolme ruokalusikallista kiehuvaa vettä ja 1 1/2 teelusikallista pikakahvijauhetta tasaiseksi. Lisää 3 1/2-4 desilitraa tomusokeria niin, että saat hyvin levittyvän paksuhkon kuorrutteen. Levitä kuorrute kylmien leivosten pinnalle veitsen avulla. Koristele bebeleivos yhdellä teelusikallisella nonparelleja.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/20.

Katso myös: Mokka maistuu jälkiruoissa – herkullisia ohjeita kahvin ystävälle

Anna.fi/ruoka: Espressolla maustettu suklaafondant

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bebeleivos mokkatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X