Reseptit
30-60 min
4

Beef-sliderit eli miniburgerit

Nämä miniburgerit eli sliderit eivät vaadi montaa raaka-ainetta väliinsä. Hyvä sämpylä, laadukas liha ja maukas juusto riittävät. Joskus vähemmän on enemmän.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Beef-sliderit eli miniburgerit:

400 g naudanjauhelihaa
1-1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
4 briossisämpylää tai voisämpylöitä (esim. Pekan leipä)

Väliin:

4 siivua Monterey jack -juustoa (hyvin sulavaa amerikkalaista burgerin väliin sopivaa juustoa)
1 punasipuli
3 rkl balsamicoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1 dl valmista aiolia tai majoneesia

Valmistusohje

1. Leikkaa 1 punasipuli sipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta 3 rkl balsamicoa, 1 rl sokeria ja 1/4 tl  suolaa. Anna maustua 5 minuuttia, sekoita välillä.

2. Jaa 400 g naudanjauhelihaa neljään osaan. Muotoile pihveiksi. Mausta pinta noin 1 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria. Grillaa pihviä toiselta puolelta noin 3 minuuttia, käännä ja lisää jokaisen pihvin päälle 1 siivu Monterey jack -juustoa tai muuta hyvin sulavaa amerikkalaista, burgerin väliin sopivaa juustoa ja jatka grillaamista vielä noin 3 minuuttia.

3. Halkaise 4 briossisämpylää ja grillaa molemmilta puolilta 30 sekuntia.

4. Kokoa sliderit. Lisää pihvi pohjalle, lisää päälle reilusti sipulia ja valmista aiolia tai majoneesia, paina kansi päälle.

Lue myös: Tee kotona täydellinen burgeri – näillä ammattilaisen 5 vinkillä et epäonnistu

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Beef-sliderit eli miniburgerit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X