Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt

Endiivi-kinkkukääröt belgialaisittain kuorrutetaan valkokastikkeella ja viimeistellään uunissa herkulliseksi. Ota haltuun maukas endiiviresepti!

Ainekset

Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt

  • 4 suurta sikurisalaattia (endiiviä)
  • 4 viipaletta keittokinkkua
  • 4 dl maitoa (tai valkoviiniä ja kermaa)
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt valmistuvat näin:

  1. Koverra sikurisalaateista kova kantaosa pois niin, että salaatti pysyy koossa ja keitä ne rapean pehmeiksi. Valuta vedestä. Kääri kinkkuviipale ympärille ja nosta uunivuokaan.
  2. Vatkaa jauhot kylmään maitoon (tai kermaan ja valkoviiniin) kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia ja mausta se.
  3. Kaada kastike kääröjen päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja juustoraastetta. Kuorruta belgialaiset endiivi-kinkkukääröt uunissa, kunnes pinta on herkullisen ruskehtava.

Katso myös: Haudutetut endiivit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Siikacevicheä ja endiiviä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.