Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt
Endiivi-kinkkukääröt belgialaisittain kuorrutetaan valkokastikkeella ja viimeistellään uunissa herkulliseksi. Ota haltuun maukas endiiviresepti!
Ainekset
Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt
- 4 suurta sikurisalaattia (endiiviä)
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 4 dl maitoa (tai valkoviiniä ja kermaa)
- 4 rkl vehnäjauhoja
- suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl persiljasilppua
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt valmistuvat näin:
- Koverra sikurisalaateista kova kantaosa pois niin, että salaatti pysyy koossa ja keitä ne rapean pehmeiksi. Valuta vedestä. Kääri kinkkuviipale ympärille ja nosta uunivuokaan.
- Vatkaa jauhot kylmään maitoon (tai kermaan ja valkoviiniin) kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia ja mausta se.
- Kaada kastike kääröjen päälle. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja juustoraastetta. Kuorruta belgialaiset endiivi-kinkkukääröt uunissa, kunnes pinta on herkullisen ruskehtava.
Katso myös: Haudutetut endiivit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Siikacevicheä ja endiiviä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Belgialaiset endiivi-kinkkukääröt