Reseptit

Bellmanin jälkiruoka (Bellman's dessert)

Ainekset

  • 5-6 omenaa
  • 4 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 sitruunaviipaletta
  • 3.5 dl kermaa
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Bellmanin jälkiruoka (Bellman’s dessert)
  1. Keitä kuoritut, halkaistut omenat puolikkaina sitruunalla maustetussa sokeriliemessä.
  2. Nosta omenanpuolikkaat liemestään uunivuokaan.
  3. Sekoita keltuaiset ja kerma kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kastikkeeseen. Kaada seos omenoiden päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Bellmanin jälkiruoka (Bellman's dessert)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.