Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bibimbab – korealainen pyttipannu

Bibimbab on korealainen pyttipannu. Riisin joukkoon sekoitetaan lihaa, kasviksia ja tulista kastiketta. Bibimbabin sielu piilee koukuttavassa fermentoidusta gochujang-chilitahnasta tehdyssä kastikkeessa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bibimbab

  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 500 g naudan marmoriulkofileetä

Bibimbab, maustekastike

  • ½ dl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl lämmintä vettä
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä

Bibimbab, lisäksi

  • 100 g retikkaa tai retiisejä
  • 100 g varsiparsakaalia
  • 4 rkl kimchiä (esim. Rasilainen)
  • 4 kananmunaa

Bibimbab, koristelu

  • 4 rkl mustia tai valkoisia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Bibimbab tehdään helposti näin:

  1. Ota pari tuntia ennen paistamista 500 grammaa lihaa huoneenlämpöön. Marmoroituneessa ulkofileessä on paljon rasvaa, joten lihan kannattaa olla huoneenlämmössä hyvä tovi ennen paistamista.
  2. Keitä kaksi desiä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa 100 grammaa retikkaa viipaleeksi.
  3. Leikkaa liha neljäksi ohueksi pihviksi. Painele pihvejä sormilla vähän.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Notkista ensin puoli desiä tahmea chilitahnaa kahdella ruokalusikallisella lämmintä vettä ja lisää sen jälkeen kaksi teelusikallista riisiviinietikkaa ja kaksi teelusikallista seesamiöljyä.
  5. Paista pihvit parilalla tai pannulla kovassa lämmössä puoli minuuttia per puoli. Jos pihvi on paksu, paista vähän kauemmin. Liha saa jäädä roseeksi sisältä. Valele paistettu liha kastikkeella ja viipaloi annospaloiksi. Paahda 100 grammaa varsiparsakaali pannulla noin minuutin ajan.
  6. Paista samaan aikaan toisella pannulla neljä kananmunaa jättäen keltuainen löysäksi keskeltä.
  7. Kokoa bibimbab annoskulhojen pohjalle keitettyä riisiä, päälle retikkaviipaleita, lihaa ja kastiketta, varsiparsakaaleja ja kimchiä. Nosta annosten päälle paistettu kananmuna.
  8. Paahda neljä ruokalusikallista seesaminsiemeniä kuivalla pannulla. Ripottele ne annosten päälle juuri ennen syömistä.

Vinkki! Kokeile bibimbabiin sushi tai puuroriisiä, jos haluat tahmeaa yhteen tarttuvaa riisiä.

Mikä gochujang? Kaupan chilikastikehyllyllä on valittavana monenlaisia pulloja ja purnukoita. Chilikastikkeiden joukossa on levitepakkausta muistuttava rasia, jonka päälle lukee gochujang. Se on korealaista lempeän tulista ja tahmeaa fermentoitua chilitahnaa. Chilin lisäksi tahnan raaka-aineena on soijapapuja. Näiden yhdistelmä ja fermentoiminen tekee tahnasta erilaisen muihin chilikastikkeisiin verrattuna. Lisäämällä tahnaan vähän lämmintä vettä ja riisiviinietikkaa saat siitä juoksevamman. Kokeile sitä bibbimbabin lisäksi nuudelien, erilaisten riisiruokien ja kasvisten kanssa.

Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

Lue myös Anna.fi: Sisäfilee-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bibimbab – korealainen pyttipannu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.