Reseptit

Biskajan tapas

Ainekset

  • 4 pariloitua jättikatkaravun pyrstöä eli scampia
  • 4 viipaletta ohutta ilmakuivattua vuoristokinkkua
  • 8 minitomaattia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 4 rkl majoneesia
  • tryffeliljyä tai sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria
  • persiljaa

Valmistusohje

Biskajan tapas

Biskajan tapas on herkullinen ja yksinkertainen äyriäisruoka, jonka kruunaa ilmakuivattu vuoristokinkku. Jättikatkaravun pyrstön kera tarjoillaan mehukkaita uunitomaatteja ja tryffeliöljyllä aateloitua majoneesia.

  1. Kuumenna minitomaatit öljyllä valeltuina kuumassa, yli 200 asteisessa uunissa, kunnes ne hieman avautuvat ja kuori osittain irtoaa.
  2. Kiedo ravunpyrstöjen ympärille viipale vuoristokinkkua ja paahda ravunpyrstöt kuumalla pannulla. Mausta majoneesi tryffeliöljyllä tai sitruunamehulla. Kokoa annokseen yksi pyrstö, pari tomaattia ja lusikallinen majoneesia. Ripottele päälle mustapippuria ja suolaa. Annosta voi juhlistaa sikurisalaatinlehdellä ja persiljalla, joka on kypsennetty taikinaan kastettuna nopeasti öljyssä.
Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Biskajan tapas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.