Bistro O Matin omenapiiras Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bistro O Matin omenapiiras

Herkkusuut makeaksi. Kirpakan makea Bistro O Matin omenapiiras maistuu tuhdin aterian jälkiruokana kotijäätelön tai kermavaahdon kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

pohja:

  • 70 g voita
  • 100 g vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl suolaa

täyte:

  • 6 kotimaista omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • nokare voita

Valmistusohje

Bistro O Matin omenapiiras leivotaan näin:

1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita keskenään voi, sokeri ja vehnäjauhot. Nypi ainekset tasaiseksi. Lisää kananmuna ja suola. Vaivaa seos tasaiseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tuntia.

2. Kuori täytettä varten omenat ja paloittele ne kuutioksi. Karamelisoi sokeri pannussa. Lisää omenat karamelisoituun massaan ja lisää sekoittaen omenat. Anna omenien kypsyä tovi ja lisää voi.

3. Kauli taikinasta alle puolen sentin paksuinen levy ja vuoraa vuoat taikinalla. Täytä omenatäytteellä ja paista uunissa 200 asteessa kullanruskeiksi. Tarjoa Bistro O Matin omenapiiras pistaasipähkinäjäätelön kera.

Katso myös: Sitruunanmakuinen omenapiirakka

Lue myös Anna.fi/ruoka: Näin teet pakastetaikinapohjasta nopeasti herkullisen omenatortun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bistro O Matin omenapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.