Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blinipizza

Tämä hävikintorjuntaherkku syntyi joulupöydän jämistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl öljyä

Täyte

  • 2 dl suolasienisalaattia,jossa on sipulia
  • 150 g smetanaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g kirjolohenmätiä
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • rucolaa

Valmistusohje

  1. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.  Pane samalla pelti uuniin. Kuuman pellin avulla saat pizzaasi rapean pohjan.
  2. Tee pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri ja öljy. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä lämpimämpää taikinanestettä (42 astetta). Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. ( Minä teen pizzapohjan aina monitoimikoneella. Silloin kuivat aineet mitataan koneen kulhoon ja koneen käydessä lisätään vesi, johon hiiva on liuoitettu. Kuivahiiva on tietty jo jauhojen joukossa. Myös öljy on veden seassa. Kun taikina on muodostunut koneessa palloksi, se on valmis.) Kohota pohjaa puolisen tuntia.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi  leivinpaperin päällä ja siirrä se sillä kuuman uunipellin päälle. Esipaista pohjaa viitisen minuuttia tai kunnes se saa hieman väriä.
  4. Leikkaa kuorittu punasipuli hyvin ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi. Sekoita smetana suolasienien joukkoon. Levitä sienisalaatti pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle punasipulirenkaat.
  5. Paista pizzaa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sipuli saa hieman väriä.
  6. Ota pizza uunista ja lusikoi pinnalle mätiä haluamasi määrä. Rouhi päälle hieman mustapippuria.  Viimeistele pizza rucolalla ja nauti tulikuumana.

 

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blinipizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.