Blinitäyte
Tämä blinitäyte lienee maailman paras! Kaikki ihana yhdessä kipossa: mätiä, sieniä, kermaa ja yrttejä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Blinitäyte
- 2 l suppilovahveroita
- 1 nippu kevätsipulia
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1-2 rkl raastettua piparjuurta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl roseepippuria
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g ranskankermaa
- 150 g mätiä
Valmistusohje
Blinitäyte valmistuu helposti näin:
- Puhdista ja hienonna kaksi litraa eli noin 500 grammaa suppilovahveroita. Sulata ne, jos käytät pakastettuja. Hienonna nippu kevätsipulia. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kaksi ruokalusikallista tuoretta rosmariinia. Raasta yhdestä kahteen ruokalusikallista piparjuurta.
- Laita sienet kuivalle pannulle ja pannu liedelle. Kuumenna niin, että neste sienistä irtoaa ja keittyy taas kasaan. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja kuumenna niin, että sienet ruskistuvat kevyesti. Tai laita pakastetut sienet suoraan pannulle ja annan sulaa hiljalleen niin, että neste keittyy kasaan. Lisää öljy ja paista hetki.
- Purista sitruunan mehu pannulle ja kiehauta niin, että mehu imeytyy sieniin.
- Laita sienet isoon kulhoon, lisää sipuli, yrtit ja piparjuuri. Mausta teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella roseepippuria.
- Vatkaa desilitra kuohukermaa kevyeksi vaahdoksi ja vatkaa toisessa kulhossa 150 grammaa ranskankermaa kuohkeammaksi. Sekoita molemmat kermat jäähtyneen sienipaistoksen joukkoon.
- Valuta 150 grammaa mätiä 15 minuuttia siivilässä. Lisää mäti joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa blinitäyte blinien kera.
Vinkki! Jos käytät kuivattuja sieniä ennallista ne ensin lämpimässä vedessä liottamalla. 500 grammaa tuoreita sieniä vastaa noin 50 grammaa kuivattuja.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.
Lue myös Anna.fi: Suolakurkku-kaviaari
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blinitäyte