Blondin paahdettu paprikakeitto
Tämä paahdetuista paprikoista valmistettu sosekeitto maistuu aivan säilötylle kesälle, sillä paahdettuna paprikat muuttuvat todella makeiksi. Keittoa kannattaa valmistaa silloin kun paprikat ovat edullsimmillaan ja vaikka tuplasatsi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 5-6 punaista paprikaa
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 400 g paseerattua tomaattia
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl Provencen yrttiseosta
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl Sriracha-chilikastiketta
- 1 rkl sokeria
- ½-¾ tl suolaa
Koristeeksi
- paahdettua siemensekoitusta
- yrtinoksa (oregano, timjami, basilika)
Valmistusohje
- Huuhtaise paprikat ja halkaise ne. Poista siemenet. Pane paprikapuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle. Grillaa paprikoita 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla kunnes ne ovat lähes mustia.
- Pane paprika lepäämään muovipussiin vartiksi. Kuori paprikat.
- Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja öljytilkassa kunnes silppu on läpikuultavaa.
- Pane paprika ja sipulisilppu monitoimikoneeseen ja käytä konetta, kunnes kasvikset ovat soseutuneet.
- Kaada paprikasose ja tomaattisäilyke kattilaan, lisää kiehuva vesi ja mausteet. Hauduta keittoa 30-40 minuuttia. Tarkista suola.
- Tarjolle tuotaessa koristele keitto paahdetulla siemensekoituksella ja tuoreella yrttioksalla. Kuvassa on oreganoa.
- Tarjoa paahdettu paprikakeitto tuoreen leivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blondin paahdettu paprikakeitto