Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blondin paahdettu paprikakeitto

Tämä paahdetuista paprikoista valmistettu sosekeitto maistuu aivan säilötylle kesälle, sillä paahdettuna paprikat muuttuvat todella makeiksi. Keittoa kannattaa valmistaa silloin kun paprikat ovat edullsimmillaan ja vaikka tuplasatsi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 5-6 punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl Provencen yrttiseosta
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • ½-¾ tl suolaa

Koristeeksi

  • paahdettua siemensekoitusta
  • yrtinoksa (oregano, timjami, basilika)

Valmistusohje

  1. Huuhtaise paprikat ja halkaise ne. Poista siemenet. Pane paprikapuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle. Grillaa paprikoita 250-asteisessa  uunissa grillivastuksen alla kunnes ne ovat lähes mustia.
  2. Pane paprika lepäämään muovipussiin vartiksi. Kuori paprikat.
  3. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja öljytilkassa kunnes silppu on läpikuultavaa.
  4. Pane paprika ja sipulisilppu monitoimikoneeseen ja käytä konetta, kunnes kasvikset ovat soseutuneet.
  5. Kaada paprikasose ja tomaattisäilyke kattilaan, lisää kiehuva vesi ja mausteet. Hauduta keittoa 30-40 minuuttia. Tarkista suola.
  6. Tarjolle tuotaessa koristele keitto paahdetulla siemensekoituksella ja tuoreella yrttioksalla. Kuvassa on oreganoa.
  7. Tarjoa paahdettu paprikakeitto tuoreen leivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondin paahdettu paprikakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.