Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blondin rapaparperimantelikakku

Tämä kesäkakku sai inspiraationsa klassisesta toskakakusta. Lisäksi raparperikakku saa uutta makuvivahdetta pirparkakkumausteesta ja kardemummasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kakkutaikina:

  • 200 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl rurkkilaista jogurttia

Täyte

  • 400 g raparperipaloja

Vuokaan

  • 1 rkl voita
  • 1 dl manterlirouhetta

Mantelikuorrutus

  • 200 g mantelirouhetta
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22-24 cm oleva irtopohjavuoka. Jos haluat helpottaa kakun irroittamista, käytä leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalla.
  2. Kuori ja viipaloi raparperit.
  3. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste ja kardemumma. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Lisää pinnalle raparperipalat ja painele niitä hieman kakkutaikinaan.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
  7. Tee mantelikuorrutus. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset. Kuumenna keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee, noin 5-10 minuuttia. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
  8. Levitä lämmin manteliseos kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kullanruskean värin.
  9. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista.
  10. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Myös mansikat sopivat lisäkkeeksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondin rapaparperimantelikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.