Blondin rapaparperimantelikakku
Tämä kesäkakku sai inspiraationsa klassisesta toskakakusta. Lisäksi raparperikakku saa uutta makuvivahdetta pirparkakkumausteesta ja kardemummasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Kakkutaikina:
- 200 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 dl rurkkilaista jogurttia
Täyte
- 400 g raparperipaloja
Vuokaan
- 1 rkl voita
- 1 dl manterlirouhetta
Mantelikuorrutus
- 200 g mantelirouhetta
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22-24 cm oleva irtopohjavuoka. Jos haluat helpottaa kakun irroittamista, käytä leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalla.
- Kuori ja viipaloi raparperit.
- Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste ja kardemumma. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Lisää pinnalle raparperipalat ja painele niitä hieman kakkutaikinaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
- Tee mantelikuorrutus. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset. Kuumenna keskilämmöllä ja välillä sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee, noin 5-10 minuuttia. Varo polttamasta kuorrutusta pohjaan.
- Levitä lämmin manteliseos kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kullanruskean värin.
- Anna kakun jäähtyä ennen tarjoamista.
- Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Myös mansikat sopivat lisäkkeeksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blondin rapaparperimantelikakku