Blondin tuliset kukkakaaliwingsit
Tämä ohje on Blonditiinan vastaus kukkakaalihaasteeseen kotimaisen kukkakaalisadon pelastamiseksi. Ohjeen tulisuus ei nosta hikeä otsalle, joten säädä tulisuutta sietokykysi mukaan. Miedohkon Ancho-chilijauheen voi korvata vaikka sriracha-kastikkeella tai tabascolla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1-1 ½ kg suomalaista kukkakaalia
- 2 dl maissijauhoja (tai vehnäjauhoja)
- 1 tl suolaa
- 2-3 tl Ancho-chilijauhetta (tai muuta chiliä)
- 1 tl currya
- 2 dl vettä
Dippikastike
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- ½ dl rypsiöljyä
- (1 tl raastettua sitruunankuorta)
Valmistusohje
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Irrota kukkakaalista nuput melko isoina kukintoina.
- Sekoita yhteen maissijauho, mausteet ja vesi. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.
- Pöyritä kukkakaalin kukinnot taikinassa siten, että kukkakaali maustuu kauttaaltaan. Asettele nuputuunipellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä wingsejä uunissa noin 20 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana.
- Sekoita keskenään makea chilikastike ja öljy.
- Tarjoa kukkakaaliwingsit tulikuumina chilikastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blondin tuliset kukkakaaliwingsit