Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blondin tuliset kukkakaaliwingsit

Tämä ohje on Blonditiinan vastaus kukkakaalihaasteeseen kotimaisen kukkakaalisadon pelastamiseksi. Ohjeen tulisuus ei nosta hikeä otsalle, joten säädä tulisuutta sietokykysi mukaan. Miedohkon Ancho-chilijauheen voi korvata vaikka sriracha-kastikkeella tai tabascolla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1-1 ½ kg suomalaista kukkakaalia
  • 2 dl maissijauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 tl Ancho-chilijauhetta (tai muuta chiliä)
  • 1 tl currya
  • 2 dl vettä

Dippikastike

  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • (1 tl raastettua sitruunankuorta)

Valmistusohje

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Irrota kukkakaalista nuput melko isoina kukintoina.
  3. Sekoita yhteen maissijauho, mausteet ja vesi. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.
  4. Pöyritä kukkakaalin kukinnot taikinassa siten, että kukkakaali maustuu kauttaaltaan. Asettele nuputuunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Kypsennä wingsejä uunissa noin 20 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana.
  6. Sekoita keskenään makea chilikastike ja öljy.
  7. Tarjoa kukkakaaliwingsit tulikuumina chilikastikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondin tuliset kukkakaaliwingsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.