Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blinipiirakka

Tämä Hävikistä herkuksi -ohje syntyi joulun kalapöydän jämistä ja tuoretuotteena myytävästä, heti käyttövalmiista lehtitaikinasta. Myös pakastetaikina käy tähän piirakkaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 275 g lehtitaikinaa (tuore)
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 3-4 rkl sienisalaattia
  • 3-4 rkl erilaisia mätejä
  • 6-8 viipaletta graavikalaa (lohi, siika)
  • 2-3 rkl tuoretta tilliä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Levitä lehtitaikinarulla uunipellille. Mikäli käytät pakastetaikinaa, kauli levyt lähes uunipellin kokoiseksi levyksi. Voitele levy  munalla ja tee veitsellä taikinan pintaan ruutukuvio. Paista levyä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä hetki.
  2. Nostele lehtitaikinan päälle sienisalaattia, johon on sekoitettu smetanaa,  mätiä ja graavikalaviipaleita. Rouhi pinnalle mustapippuria ja viimeistele piirakka tillisilpulla.
  3. Tarjoa piirakka (alkoholittoman) oluen tai valkoviinin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blinipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.