
Blinipiirakka
Tämä Hävikistä herkuksi -ohje syntyi joulun kalapöydän jämistä ja tuoretuotteena myytävästä, heti käyttövalmiista lehtitaikinasta. Myös pakastetaikina käy tähän piirakkaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 275 g lehtitaikinaa (tuore)
- 1 kananmuna
Täyte
- 3-4 rkl sienisalaattia
- 3-4 rkl erilaisia mätejä
- 6-8 viipaletta graavikalaa (lohi, siika)
- 2-3 rkl tuoretta tilliä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Levitä lehtitaikinarulla uunipellille. Mikäli käytät pakastetaikinaa, kauli levyt lähes uunipellin kokoiseksi levyksi. Voitele levy munalla ja tee veitsellä taikinan pintaan ruutukuvio. Paista levyä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes se on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä hetki.
- Nostele lehtitaikinan päälle sienisalaattia, johon on sekoitettu smetanaa, mätiä ja graavikalaviipaleita. Rouhi pinnalle mustapippuria ja viimeistele piirakka tillisilpulla.
- Tarjoa piirakka (alkoholittoman) oluen tai valkoviinin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blinipiirakka