Veriappelsiinilohi
Tämä talvinen lohiherkku saa makunsa veriappelsiineista ja ruskisteusta korianterivoista. Ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa ja maistuu mainiolta salaatin tai keitetyn kuskusin, kvinoan tai basmatiriisin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Veriappelsiinilohi:
- 700–800 g (kirjo)lohifileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ rkl ruokokide- tai fariinisokeria
- ½ limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 –1 ½ tl sormisuolaa
- 1–2 rkl oliiviöljyä
- 1 veriappelsiini
Ruskistettu korianterivoi
- 50 g voita
- 3–4 rkl silputtua, tuoretta korianteria
- ripaus sormisuolaa
Valmistusohje
- Pane uunin grillivastukset kuumenemaan 250 asteeseen.
- Pane lohifilee leivinpaperiarkin päälle ja nypi fileestä mahdolliset ruodot pinseteillä tai kalapihdeillä.
- Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pesty limetti. Sekoita keskenään valkosipuli, sokeri, limettiraaste, limetinmehu, suola ja öljy. Hiero seos kalafileen pintaan.
- Pese veriappelsiini hyvin ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kalan pinnalle, mausteseoksen päälle.
- Pane kala uuniin grillivastusten alle ja kypsennä kalaa vastusten alla 10-15 minuuttia.
- Silppua korianteri. Sulata voi kattilassa tai pannulla, anna sen hieman ruskistua. Sekoita korianterisilppu voin joukkoon ja mausta seos ripauksella suolaa.
- Lusikoi korianterivoi kypsän lohen päälle.
- Tarjoa heti salaatin ja/tai keitetyn kuskusin/kvinoan/basmatiriisin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Veriappelsiinilohi