Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Veriappelsiinilohi

Tämä talvinen lohiherkku saa makunsa veriappelsiineista ja ruskisteusta korianterivoista. Ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa ja maistuu mainiolta salaatin tai keitetyn kuskusin, kvinoan tai basmatiriisin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Veriappelsiinilohi:

  • 700–800 g (kirjo)lohifileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ rkl ruokokide- tai fariinisokeria
  • ½ limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 –1 ½ tl sormisuolaa
  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • 1 veriappelsiini

Ruskistettu korianterivoi

  • 50 g voita
  • 3–4 rkl silputtua, tuoretta korianteria
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Pane uunin grillivastukset kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Pane lohifilee leivinpaperiarkin päälle ja nypi fileestä mahdolliset ruodot pinseteillä tai kalapihdeillä.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pesty limetti. Sekoita keskenään valkosipuli, sokeri, limettiraaste, limetinmehu, suola ja öljy.  Hiero seos kalafileen pintaan.
  4. Pese veriappelsiini hyvin ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kalan pinnalle, mausteseoksen päälle.
  5. Pane kala uuniin grillivastusten alle ja kypsennä kalaa vastusten alla 10-15 minuuttia.
  6. Silppua korianteri. Sulata voi kattilassa tai pannulla, anna sen hieman ruskistua. Sekoita korianterisilppu voin joukkoon ja mausta seos ripauksella suolaa.
  7. Lusikoi korianterivoi kypsän lohen päälle.
  8. Tarjoa heti salaatin ja/tai keitetyn kuskusin/kvinoan/basmatiriisin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Veriappelsiinilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.