Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl

Nyhtökaura on kevään hypetetyin ruokajuttu. Blonditiinan keittiössä se yhdistettiin toiseen ruokatrendiin, eli kulhoruokaan. Syntyi itämaisittain maustettu Pulled Oats Bowl eli nyhtökaurakulho.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl

  • 250 g maustamatonta nyhtökauraa
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 1 ½ dl Pad Thai - vokkikastiketta
  • ½-1 tl Sriracha-chilikastiketta

Lisäksi

  • 3 dl villiriisiä
  • vettä, suolaa
  • 1 pussi itämaista salaattisekoitusta
  • (oliiviöljyä)
  • (balsamicoa)
  • 4 retiisiä
  • kurkkuviipaleita
  • (mustia seesaminsiemeniä)

Valmistusohje

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä mausteita hetki. Lisää pannulle nyhtökaura ja kypsennä sitä käännellen pari, kolme minuuttia. Lisää vokkikastike ja lisää tulisuutta Sriracha-kastikkeella makusi mukaan.
  3. Jaa keitetty riisi ja maustettu nyhtökauraseos neljään aamiaiskulhoon.
  4. Pyöräytä salaattisekoitus halutessasi öljy-balsamicoseoksessa ja nostele kauniisti päällimmäiseksi kulhoon. Koristele annokset retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä halutessasi vielä mustilla seesaminsiemenillä.

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään puutarhurin nyhtökaura-kasvispelti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl

Sinun täytyy kommentoidaksesi.