Reseptit
30-60 min
6

Himahella

Blonditiinan Pähkinämäen perunat

Tämä ohje syntyi Blondikeittiössä kun klassikkoruoka Hasselbackan perunoista piti kehittää gluteeniton versio. Niinpä korppujauhojen asemasta perunaherkkuun käytettiinkin mantelirouhetta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
8-10 jauhoista perunaa
2-4 valkosipulinkynsiä
1 1/2 tl sormisuolaa
3-4 rkl voisulaa tai pähkinäöljyä
ripaus mustapippuria

Lisäksi

1 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl vahvaa juustoraastetta (appenzeller tai parmesaani)
1 tl Provencen yrttiseosta tai kuivattua timjamia

Valmistusohje

  1. Pese perunat hyvin . Kuori perunat. Halutessasi voit jättää ne myös kuorimatta. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Leikkaa perunoihin viiltoja noin 2 mm päähän toisistaan. Älä tee viiltoja pohjaan asti, vaan jätä viiltoja noin sentin päähän pohjasta, jotta perunat pysyisivät koossa.
  3. Voitele iso paistinpannu tai uunivuoka ja pane perunat siihen viipaloitu puoli ylöspäin.
  4. Voitele perunat voisulalla tai pähkinäöljyllä. Ripottele mausteeksi suolaa ja hienonnettua valkosipulia.
  5. Kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  6. Sekoita keskenään mantelirouhe, juustoraaste ja mausteet. Ripottele seos perunoille ja jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia.

Perunat ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta maistuvat vaikkapa paistin tai lihamurekkeen lisäkkeenä.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.