Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blonditiinan sipulipiirakka

Blonditiinan sipulipiirakka leivotaan valmiiseen ruistaikinapohjaan ja täyte saa säväyksensä sinihomejuustosta. Piiras on parasta haaleana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Täyte

  • 700 g punasipulia
  • 140 g amerikanpekonia
  • 50 g voita
  • 1 rkl muskavadosiirappia tai fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl balsamiviinietikka
  • 125 g sinihomejuustoa

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

 

 

 

  1. Sulata pakastetaikinaja painele se voideltuun  (halkaisija 22-24 cm) irtopohjavuokaan siten, että taikina nousee pari senttiä vuoan reunoille.
  2. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 225-asteissessa uunissa.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit niin ohuiksi renkaiksi kuin saat.  Silppua pekoni.
  4. Ruskista pekoni ja ota pois pannulta. Lisää voi pekonirasvan joukkoon ja kun voi on sulanut, lisää sipulirenkaat. Kypsennä niitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Varo ruskistamasta.  Kun sipulit ovat pehmenneet lisää pannulle siirappi, suola ja etikka. Nosta levyn lämpöä siten, että sipulirenkaat  kiehahtavat kunnolla.
  5. Levitä sipuliseos esipaistetun piirakkapohjan päälle.  Ripottele sipuleille pekonisuikaleet ja murennettu sinihomejuusto.
  6. Nostele ainekset sekaisin sipulin kanssa.
  7. Sekoita munat ja kerma keskenään, mausta pippurilla. Kaada seos sipuliseoksen päälle.
  8. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa vielä 20-25 minuuttia.
  9. Tarjoa piiras haaleana.

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blonditiinan sipulipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.