Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blonditiinan yhden kattilan vegepasta

Tämä Himahellan keittiössä kehitetty yhden kattilan vegepasta valmistuu reilussa vartissa. Kaikki ainekset pistetään samaan pataan ja kypsennetään kunnes pasta on kypsää. Vegepastanvoi tehdä hyvin jääkaapista löytyvistä vihanneksista. Pastaan voi halutessaan lisätä myös lihaa, esimerkiksi viipaloituja, mausteisia chorizo-makkaroita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 250 g spagettia
  • 2 tomaattia
  • 1 paprika
  • 3 kevätsipuli/pala purjoa
  • kourallinen kantarelleja tai muita sieniä
  • pieni kesäkurpitsa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl kasvisfondia
  • 1-2 tl Sriracha-kastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl silputtua basilikaa/lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • (vegaanista) juustoraastetta

Valmistusohje

 

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Lohko tomaatit, viipaloi kesäkurpitsat ja kevätsipulit, kuutioi paprika ja puhdista kantarellit. Pane kaikki ainekset kattilaan pastan  ja mausteiden kanssa.
  2. Kuumenna vesi vedenkeittimessä ja sekoita siihen fondi ja chilikastike. Kaada liemi pataan ainesten päälle.
  3. Peitä kypsennysastia kannella, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 10-12 minuuttia. Sekoittele aineksia pari kertaa kypsennyksen aikana. Keitä kunnes pasta on sopivan kypsää.
  4. Rouhaise pastalle pippuria mausteeksi. Sekoita lopuksi joukkoon silputut yrtit.
  5. Tarjoa pastan kanssa halutessasi (vegaanista) juustoraastetta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blonditiinan yhden kattilan vegepasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.