Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Borchkeitto

Tarjoa keitto kuumana kevyesti vatkatun smetanan ja ruisleivän kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kpl (800 g) raakoja punajuuria
4 rkl öljyä
1-2 (250 g) porkkanaa
1 palsternakka
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
lohko (150 g) kaalia
1 l vettä
1-2 laakerinlehteä
musta- ja valkopippuria
timjamia, meiramia, raakunaa
tilliä, persiljaa
suolaa
etikkaa

Valmistusohje

 

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai leikkaa tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä keittokattilassa ja kääntele siinä punajuurisuikaleita, pienennä lämpöä ja anna punajuurien hautua vähän aikaa miedolla lämmöllä.
  2. Kuori porkkanat ja palsternakka. Raasta tai leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon.
  3. Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa, lisää sipulit ja kääntele niitä pannulla. Pienennä lämpöä, sillä sipulit eivät saa ruskistua, muuten keittoon voi tulla kitkerä maku. Lisää hienoksi leikatut valkosipulinkynnet ja ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali. Kun kaali on vähän pehmennyt, lisää sipuli-kaalisilppu keittokattilaan punajuurien joukkoon.
  4. Lisää kuuma vesi, laakerinlehdet, muutama kokonainen pippuri, timjamia tai meiramia ja rakuunaa. Mausta ripauksella suolaa. Anna ainesten kiehua hiljalleen kypsiksi.
  5. Mausta keitto raikkaan hapahkoksi etikalla ja tarkista keiton maku. Ripottele joukkoon hienonnettua tilliä tai persiljaa. Tarjoa kuumana kevyesti vatkatun smetanan ja ruisleivän kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Borchkeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X