Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Borschkeitto

Syksyn maistuvin keitto on venäläinen klassikko, Borsch. Se tehdään punajuuresta ja koristellaan trendikkäästi juureslastuilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Borschkeitto:

  • ½ punakaali
  • 10 cm:n pala purjon valkoista osaa
  • 1 porkkana
  • ¼ juuriselleriä
  • 4 punajuurta
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l valmista paahdettua lihalientä (esim. Sooci)
  • 2 dl punaviintä
  • 2 tuoretta timjamin oksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • pari pyöräytystä valkopippuria myllystä
  • ½ dl punaviinietikkaa

Koristeeksi:

  • 1 ps (70 g) juureslastuja (esim. bataatti- tai punajuurilastuja)
  • 120 g smetanaa

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi 1/2 punakaalia, 10 cm:n pala purjon valkoista osaa, 1 porkkana, 1/4 juuriselleriä ja 4 punajuurta. Hienonna 2 sipulit ja 2 valkosipulinkynttä. Kuullota vihanneksia pienissä erissä voissa pehmeiksi.

2. Kuumenna isossa kattilassa loput voista ja lisää 2 rkl tomaattipyreetä. Kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.

3. Lisää 1 l valmista lihalientä, 2 dl punaviiniä, 2 tuoretta timjamin oksaa, 2 laakerinlehteä, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria ja pari pyöräytystä valkopippuria myllystä. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 40 minuuttia.

4. Lisää 1/2 dl punaviinietikkaa hyvin sekoittaen. Tarjoile heti, koristele annokset juureslastuilla ja smetanalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/19.

Katso myös: Härkisborssi ja kolme muuta herkullista borssikeitto-ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Borschkeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.