Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Borschkeitto

Tämä maistuva keitto on venäläinen klassikko, Borsch. Se tehdään punajuuresta ja koristellaan trendikkäästi juureslastuilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Borschkeitto:

1/2 punakaali
10 cm:n pala purjon valkoista osaa
1 porkkana
1/4 juuriselleriä
4 punajuurta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
2 rkl tomaattipyreetä
1 l valmista paahdettua lihalientä (esim. Sooci)
2 dl punaviintä
2 tuoretta timjamin oksaa
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
pari pyöräytystä valkopippuria myllystä
1/2 dl punaviinietikkaa
Mainos

Koristeeksi:

1 ps (70 g) juureslastuja (esim. bataatti- tai punajuurilastuja)
120 g smetanaa

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi 1/2 punakaalia, 10 cm:n pala purjon valkoista osaa, 1 porkkana, 1/4 juuriselleriä ja 4 punajuurta. Hienonna 2 sipulit ja 2 valkosipulinkynttä. Kuullota vihanneksia pienissä erissä voissa pehmeiksi.

2. Kuumenna isossa kattilassa loput voista ja lisää 2 rkl tomaattipyreetä. Kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.

3. Lisää 1 l valmista lihalientä, 2 dl punaviiniä, 2 tuoretta timjamin oksaa, 2 laakerinlehteä, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria ja pari pyöräytystä valkopippuria myllystä. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 40 minuuttia.

4. Lisää 1/2 dl punaviinietikkaa hyvin sekoittaen. Tarjoile heti, koristele annokset juureslastuilla ja smetanalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/19.

Katso myös: Härkisborssi ja kolme muuta herkullista borssikeitto-ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Borschkeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X