Tattariletut bretagnelaisittain
Bretagnelaiset tattariletut ovat tattarijauhoista tehtyjä suolaisia lettuja, jotka höystetään kinkulla, kananmunalla ja hyvällä juustolla. Täydellinen ateria.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Bretagnelaiset tattariletut
- 125 g tattarijauhoja (runsas 2 dl)
- 125 g vehnäjauhoja (runsas 2 dl)
- 3 munaa
- 1 ripaus suolaa
- hiukan mustapippuria
- 2 ½ dl maitoa
- 4 ½ dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- voita paistamiseen
- Täyte:
- kananmunia
- kinkkusiivuja
- raastettua emmental- tai morbier-juustoa
Valmistusohje
Bretagnelaiset tattariletut tehdään näin:
Sekoita isossa kulhossa tattarijauhot ja vehnäjauhot. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa ne hyvin. Mausta munaseos ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää munat jauhoihin ja sekoita varovaisesti. Ohenna seos lisäämällä vähitellen joukkoon maito ja 3,5 dl vettä. Lisää lopuksi oliiviöljy. Anna taikinan levätä liinan alla kaksi tuntia. Lisää taikinaan 1 dl vettä juuri ennen paistamista.
Paista taikinasta ohuita lettuja matalareunaisella valurautapannulla. Kun lettu on paistunut toiselta puolelta, käännä se ja nosta päälle kinkkusiivu. Riko kinkun päälle kananmuna. Riko valkuaisen rakenne varovaisesti niin, että keltuainen säilyy ehjänä. Nosta keltuaisen viereen raastettua emmentalia. Lettu on valmis, kun läpinäkyvä valkuainen muuttuu valkoiseksi. Käännä letun sivut täytteen päälle niin, että letusta tulee neliön mallinen. Tarjoa bretagnelaiset tattariletut vaikkapa brunsseilla tai pääruokana.
Lue myös Anna.fi: Ranskalainen vadelmaclafoutis on pannukakun hienostuneempi serkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattariletut bretagnelaisittain