Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Brie-juustolla ja karamellisoidulla sipulilla päällystetyt crostinit

Italialaiset rapeat crostinit on oiva cocktailpala pikkujouluihin. Karamellisoitu sipuli ei sokeria kaipaa, pitkä kypsennys antaa makeuden. Viimeistele makuelämys viipaleella brie-juustoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Briellä ja karamellisoidulla sipulilla päällystetyt crostinit

1 jyväinen patonki
1 rkl öljyä

Päälle:

200 g brie-juustoa
tuoretta timjamia

Karamellisoitu sipuli:

3 isoa sipulia
2 rkl voita
2 rkl öljyä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä tai sherryä
merisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin karamellisoidut sipulit. Kuori kolme isoa sipulia ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Sulata teräskattilassa kaksi ruokalusikallista voita ja kaksi ruokalusikallista öljyä. Lisää sipulit ja ota niihin väri noin 15 minuutin ajan, älä polta, kaavi kattilaa pohjia myöten.

4. Laske lämpötilaa ja jatka paistamista kunnes sipulit pehmenneet ja karamellisoituneet kunnolla, aikaa siihen kuluu vielä noin 30 minuuttia.

5. Lisää lopuksi puol desilitraa kuivaa valkoviiniä tai sherryä. Tarkista maku. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

6. Leikkaa ykis jyväinen patonki noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi ja lado pellille. Ripottele pinnalle ruokalusikallinen öljyä ja paahda toinen puoli 225 asteisessa  uunissa rapeaksi.

7. Käännä leipäviipaleet ja laita päälle siivu briejuustoa. Tarvitset yhteensä 200 grammaa briejuustoa. Paahda vielä pari minuuttia kunnes juusto hiukan sulaa. Lisää päälle karamellisoitua sipulia ja timjamia.

Katso myös: Rento ja trendikäs menu aikuisten pikkujouluihin – 7 helppoa ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Brie-juustolla ja karamellisoidulla sipulilla päällystetyt crostinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X