Briossitaikina
Briossitaikina on mehevien hampurilais- ja hodarisämpylöiden salaisuus. Taikinan voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Briossitaikina
- 1 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl puolikarkeita spelttijauhoja tai grahamjauhoja
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun
- 1 kananmunankeltuainen
- kuorittuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Briossitaikina tehdään näin:
1. Liuota hiiva yleiskoneen kulhossa kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lopuksi voi pieninä nokareina koneen samalla käydessä. Vaivaa taikinaa huolella reilun 5 minuutin ajan.
2. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään vähintään tunniksi tai yön yli. Vaivaa briossitaikina työpöydällä kimmoisaksi ja jaa 10 osaan. Leivo pyöreitä hampurilaissämpylöitä tai muotoile pullat pitkulaisiksi hot dog -sämpylöiksi.
3. Anna briossisämpylöiden kohota tunnin ajan. Voitele briossit keltuaisella. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista briosseja 225 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Vinkki: Omatekoiset briossisämpylät kruunaavat niin kanahampurilaiset kuin aasialaiset hot dogitkin.
Kokeile myös muita meheviä sämpylöitä: Parmesaanijuustobriossit Gluteenittomat sämpylät Sämpylät
Katso myös Anna.fi/ruoka: Hodarisämpylät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Briossitaikina