Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Briossitaikina

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1.5 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja tai grahamjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun

1 kananmunankeltuainen
kuorittuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Briossitaikina on mehevien hampurilais- ja hodarisämpylöiden salaisuus. Taikinan voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana.

1. Liuota hiiva yleiskoneen kulhossa kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lopuksi voi pieninä nokareina koneen samalla käydessä. Vaivaa taikinaa huolella reilun 5 minuutin ajan.

2. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään vähintään tunniksi tai yön yli. Vaivaa taikina työpöydällä kimmoisaksi ja jaa 10 osaan. Leivo pyöreitä hampurilaissämpylöitä tai muotoile pullat pitkulaisiksi hot dog -sämpylöiksi.

3. Anna briossisämpylöiden kohota tunnin ajan. Voitele briossit keltuaisella. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista briosseja 225 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Vinkki: Omatekoiset briossisämpylät kruunaavat niin kanahampurilaiset kuin aasialaiset hot dogitkin.

Kokeile myös muita meheviä sämpylöitä:
Parmesaanijuustobriossit
Gluteenittomat sämpylät
Sämpylät
Ruoka.fi: Hodarisämpylät

Kuvat: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Briossitaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X