Britakakku
Britakakku vaikuttaa työläältä, mutta sen valmistaa nopeammin kuin tavallisen sokerikakun täytteineen ja koristamisineen. Ennen kaikkea kakku on kuninkaallisen hyvää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Britakakku, pohja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1 dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Marenki
- 2 valkuaista
- 1 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g jauhettua mantelia tai pähkinöitä tai nonparellia
Britakakku täyte
- 3 dl dl vispikermaa
- 5 dl marjoja (esimerkiksi mansikoita), hilloa tai omenaraastetta
Valmistusohje
Britakakku leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Älä hämmästy taikinakerroksen ohuutta. Taikina paisuu uunissa.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria.
4. Levitä marenki tasaiseksi kerrokseksi pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta. Kypsennä kakkulevyä 175 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Anna kakkulevyn jäähtyä. Leikkaa kakkulevy 2-3 osaan. Jos pakastat kakkulevyt, leikkaa ne papereineen.
6. Vaahdota kerma. mutta älä lisää siihen sokeria, sillä kakku on makea. Levitä levyjen väliin kermavaahtoa ja juuriraastettua omenaa tai marjoja tai hilloa. Nosta toinen levy päälle. Britakakku ja marenkipinta eivät välttämättä kaipaa koristelua.
Ohje: Sirkka Manninen, Tampere
Lue myös: 5 x näyttävä ja upea kakku – koristeena marenkia, macaroneja ja ruusuja
Lue myös Anna.fi: Brita-leivokset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Britakakku