Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Britakakku

Britakakku vaikuttaa työläältä, mutta sen valmistaa nopeammin kuin tavallisen sokerikakun täytteineen ja koristamisineen. Ennen kaikkea kakku on kuninkaallisen hyvää.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Britakakku, pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g jauhettua mantelia tai pähkinöitä tai nonparellia

Britakakku täyte

  • 3 dl dl vispikermaa
  • 5 dl marjoja (esimerkiksi mansikoita), hilloa tai omenaraastetta

Valmistusohje

Britakakku leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Älä hämmästy taikinakerroksen ohuutta. Taikina paisuu uunissa.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria.

4. Levitä marenki tasaiseksi kerrokseksi pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta. Kypsennä kakkulevyä 175 asteessa 15-20 minuuttia.

5. Anna kakkulevyn jäähtyä. Leikkaa kakkulevy 2-3 osaan. Jos pakastat kakkulevyt, leikkaa ne papereineen.

6. Vaahdota kerma. mutta älä lisää siihen sokeria, sillä kakku on makea. Levitä levyjen väliin kermavaahtoa ja juuriraastettua omenaa tai marjoja tai hilloa. Nosta toinen levy päälle. Britakakku ja marenkipinta eivät välttämättä kaipaa koristelua.

Ohje: Sirkka Manninen, Tampere

Lue myös: 5 x näyttävä ja upea kakku – koristeena marenkia, macaroneja ja ruusuja

Lue myös Anna.fi: Brita-leivokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Britakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.