Broccoliinejä ja kesäkurpitsalihapullia
Tämä lämmin salaatti syntyi Rouva Kasviksen parhaat -kirjan innoittamana. Broccoliini-ohje on Rouva Kasviksen käsialaa, lihapullat syntyivät Blonditiinan innovoimina. Lihapullat ovat gluteenittomia ja munattomia, sillä kesäkurpitsa toimii pullien kasvisjatkeena.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
Kesäkurpitsalihapullat
- 600 g sika-nautajauhelihaa
- 250 g kesäkurpitsaa
- 2 tl suolaa
- 5-6 valkosipulinttä
- 1 tl Provencen yrttimaustetta
- ¼ tl mustapippurirouhetta
Rouva Kasviksen broccoliinit
- 500 g broccoliinejä
- 2-3 rkl öljyä
- suolaa
- pippuria
- 400 g kantarelleja
- 200 g purjo
- 2 rkl voita
- mustapippuria myllystä
- 1 dl valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
- Aloita lihapullista. Hienonna kesäkurpitsa ja kuoritut valkosipulinkynnet monitoimikoneessa hyvin hienoksi. (Mikäli kasviksesta irtoaa paljon nestettä, purista ylimääräinen neste pois siivilän läpi.)
- Pane monitoimikoneeseen jauheliha ja mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin.
- Muotoile murekemassasta lihapullia leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Huuhtaise broccoliinit ja pyöräytä ne öljytilkassa. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset uunipannulle lihapullien kaveriksi.
- Tee kantarelli-purjolisäke. Kuumenna paistinpannussa nokare voita, lisää paloitellut sienet ja viipaloitu purjo. Paista, kunnes neste on haihtunut ja sipuli kuullottunut.
- Mausta seos ja lisää tilkka valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua. Kiehauta.
- Annostele kypsennetyt broccoliinit lautasille ja lisää niille sieni-purjo-seosta sekä kesäkurpitsalihapullia. Raasta tai vuole pinnalle parmesaania. Nauti heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broccoliinejä ja kesäkurpitsalihapullia