Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broccoliinejä ja kesäkurpitsalihapullia

Tämä lämmin salaatti syntyi Rouva Kasviksen parhaat -kirjan innoittamana. Broccoliini-ohje on Rouva Kasviksen käsialaa, lihapullat syntyivät Blonditiinan innovoimina. Lihapullat ovat gluteenittomia ja munattomia, sillä kesäkurpitsa toimii pullien kasvisjatkeena.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsalihapullat

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 250 g kesäkurpitsaa
  • 2 tl suolaa
  • 5-6 valkosipulinttä
  • 1 tl Provencen yrttimaustetta
  • ¼ tl mustapippurirouhetta

Rouva Kasviksen broccoliinit

  • 500 g broccoliinejä
  • 2-3 rkl öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 400 g kantarelleja
  • 200 g purjo
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

  1. Aloita lihapullista. Hienonna kesäkurpitsa ja kuoritut valkosipulinkynnet monitoimikoneessa hyvin hienoksi. (Mikäli kasviksesta irtoaa paljon nestettä, purista ylimääräinen neste pois siivilän läpi.)
  2. Pane monitoimikoneeseen jauheliha ja mausteet. Pyöräytä ainekset sekaisin.
  3. Muotoile murekemassasta lihapullia leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Huuhtaise broccoliinit ja pyöräytä ne öljytilkassa. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset uunipannulle lihapullien kaveriksi.
  5. Tee kantarelli-purjolisäke. Kuumenna paistinpannussa nokare voita, lisää paloitellut sienet ja viipaloitu purjo. Paista, kunnes neste on haihtunut ja sipuli kuullottunut.
  6. Mausta seos ja lisää tilkka valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua. Kiehauta.
  7. Annostele kypsennetyt broccoliinit lautasille ja lisää niille sieni-purjo-seosta sekä kesäkurpitsalihapullia. Raasta tai vuole pinnalle parmesaania. Nauti heti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Broccoliinejä ja kesäkurpitsalihapullia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.