Reseptit
yli 60 min
4
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Broileri-kurpitsapata

Intialaishenkinen broileri-kurpitsapata valmistuu lähes itsestään retrohenkisessä savipadassa. Toki tavallistakin pataa voi käyttää. Salainen mauste on vuosikertaglgi, joka vie ajatukset Intiaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1,4 kg kokonainen juhlakananpoika  tai muu valmiiksi maustettu kokonainen broileri
1 myskikurpitsa
2 sipulia
2 (kotimaista) omenaa
1 kanelitanko
1-2 oksaa rosmariinia
1-2 laakerinlehti
peukolonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 tl sormisuolaa
myllystä mustapippuria
1 1/2 dl vuosikertaglögiä (Blossa17)
1/2 dl kana-tai kasvisfondia

Valmistusohje

  1. Pane savipata likoamaan kylmään veteen reiluksi tunniksi.
  2. Viipaloi myskikurpitsa, kuori se ja poista siemenet. Paloittele kurpitsa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja lohko omenat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi.
  3. Pane puolet kasvislohkoista padan pohjalle, nosta kanapoika kasvisten päälle.  Asettele loput kasvikset pataan kananpojan ympärille. Pistä kanelitanko, rosmariininoksat ja inkivääripalat kasvisten sekaan.
  4. Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhi muutama kierros mustapippuria myllystä. Sekoita keskenään glögi ja kanafondi. Kaada neste pataan. Nestettä ei ole paljon, sillä broilerista ja kasviksista irtoaa sitä runsaasti kypsennyksen aikana. Pane kansi padan päälle.
  5. Kypsennä broileria 150-175 asteisessa uunissa 1 1/2 -2 tuntia. Ota kansi pois ja käännä uuni 250 asteeseen ja pistä grillivastukset päälle. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on saanut väriä.
  6. Mikäli kaipaat lisäkettä, tarjoa padan kanssa kuskusia, keitettyä riisiä tai ohrahelmiä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Broileri-kurpitsapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X