Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Broilerilasagne

Kotiruoista parhain on vanha kunnon lasagne, tuo lämmittävä ja ruokaisa lohturuoka. Lasagnen täytteeksi sopii perinteisen bolognesekastikkeen sijaan myös muut täytteet, kuten tässä ohjeessa broileri. Lasagnesta tulee maukasta ja mehevää, kun ryydität juustokastikkeen maun punaisella pestolla. Broilerilasagnen makua voi varioida myös erilaisilla juustoilla, kuten sinihome- tai sulatejuustoilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broilerilasagne:

9 lasagnelevyä

Broilerikastike

400-500 g kypsää broilerifileetä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariinisokeria
1 tl oreganoa
ripaus mietoa chilirouhetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Mainos

Juustokastike

3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
3 rkl punaista pestokastiketta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Riivi kypsä broileri irti luista ja nahoista. Pilko paloiksi. kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska, pyree ja mausteet. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää broileripalat ja nosta kastike jäähtymään.

2. Valmista juustokastike. sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna kiehahtaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon sulatejuusto. Mausta kastike pestokastikkeella, ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle broileritäytettä ja juustokastiketta. Toista kaksi samanlaista kerrosta ja nosta päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vlasagnen etäytyä folion alla ennen tarjoilua.

Vinkki: Varioi broilerilasagnen makua erilaisilla juustoilla, kuten sinihome- tai sulatejuustoilla.

Lue myös: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne

Keskustelu

Kommentoi juttua: Broilerilasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X