Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Broilerimureke

Herkullinen broilerimureke valmistuu näppärästi broilerin jauhelihasta, jolloin murekemassan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Hentoarominen liha saa seurakseen runsaasti mausteita: currya, paprikajauhetta ja sitruunaa. Kun mehevän ruokaisa broilerimureke kypsyy uunissa, valmista samalla myös uuniperunoita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broilerimureke:

1 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoa tai 2 paahtoleipäviipaletta
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ sitruunan mehu
400 g jauhettua broilerin tai kalkkunan lihaa
1 muna

Valmistusohje

  1. Anna korppujauhojen tai leipäpalojen kostua ruokakermassa. Lisää muut ainekset. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  2. Voitele uunivuoka tai 4 annosvuokaa. Jaa mureke vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa isoa vuokaa puolisen tuntia ja annosvuokianoin 20 minuuttia.
  • VINKKI: Samalla lämmöllä voit valmistaa uuniperunoita. Pese muutama keskikokoinen peruna ja halkaise ne. Sekoita puoleen desilitraan öljyä paprikajauhe, suola ja chilijauhe tai rouhittu mustapippuri. Kasta perunanpuolikkaiden halkaisupinta mausteseokseen ja aseta uunivuokaan mausteinen puoli vuoan pohjaa vasten. Kypsennä puolisen tuntia.

Katso myös: Broilerin jauhelihasta syntyy maukasta arkiruokaa – 6 helppoa reseptiä

Keskustelu

Helppo ja kivanmakuinen tuli, ei ollut ruokakermaa mutta 35% ranskankerman ja maidon sekoitus toimi. Laitoin enemmän currya kuin ohjeessa, mutta enempi tuli se sitruunainen maku esille (ei liikaa, juuri sopivasti)

Kommentoi juttua: Broilerimureke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X