Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broilerimureke

Kun mehevän ruokaisa broilerimureke kypsyy uunissa, valmista samalla myös uuniperunoita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Broilerimureke:

  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 dl korppujauhoa tai 2 paahtoleipäviipaletta
  • 1 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • ½ sitruunan mehu
  • 400 g jauhettua broilerin tai kalkkunan lihaa
  • 1 muna

Valmistusohje

Broilerimureke on helppo ja nopea valmistaa.

  1. Anna korppujauhojen tai leipäpalojen kostua ruokakermassa. Lisää muut ainekset. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  2. Voitele uunivuoka tai 4 annosvuokaa. Jaa mureke vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa isoa vuokaa puolisen tuntia ja annosvuokianoin 20 minuuttia.

VINKKI: Samalla lämmöllä voit valmistaa uuniperunoita. Pese muutama keskikokoinen peruna ja halkaise ne. Sekoita puoleen desilitraan öljyä paprikajauhe, suola ja chilijauhe tai rouhittu mustapippuri. Kasta perunanpuolikkaiden halkaisupinta mausteseokseen ja aseta uunivuokaan mausteinen puoli vuoan pohjaa vasten. Kypsennä puolisen tuntia.

Katso myös: Broilerin jauhelihasta syntyy maukasta arkiruokaa – 6 helppoa reseptiä

Katso myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broilerimureke

Maikki

Helppo ja nopea tehdä, hyvää tuli 🙂

Miima

Helppo ja kivanmakuinen tuli, ei ollut ruokakermaa mutta 35% ranskankerman ja maidon sekoitus toimi. Laitoin enemmän currya kuin ohjeessa, mutta enempi tuli se sitruunainen maku esille (ei liikaa, juuri sopivasti)

Nelimauste

Laitoin kuohukermaa ja madras currya. Paistoin muffinsipannussa. Tuli mukavia muffinsin muotoisia pihvejä. Pinnalle ripottelin hieman parmesaania. Hyviä tuli!

Vastaa käyttäjälle MiimaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.