Reseptit

Broilerinmaksamousse

Ainekset

  • 400 g broilerinmaksaa (pakaste)
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • tai voita
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 dl vettä
  • tai kuivaa valkoviiniä
  • laakerinlehti
  • muutama timjamin oksa
  • 1 dl ranskankermaa
  • liivatelehti
  • haudutusliemi
  • 1 rkl punaviinisiirappia

pinnalle:

  • karpalohilloa
  • tai puolukkahilloa
  • yrtin tai salaatin oksa

Valmistusohje

Broilerinmaksamousse

 

  1. Sulata maksat siivilässä valuttaen. Huuhdo, kuivaa ja paista kevyesti öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon silputut sipulit ja valkosipulinkynnet, mausteet ja neste. Hauduta noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen.
  2. Pyöräytä sipulit ja maksat teholeikkurissa ranskankerman kanssa sileäksi seokseksi.
  3. Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivate vedestä ja sulata kiehuvaan maksojen haudutusliemeen. Lisää liivateliemi jauhettuun maksaan.
  4. Kaada seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa noin tunnin ajan. Korista tarjolle tuotaessa kirpeällä hillolla ja yrtin oksalla.

4-6 annosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broilerinmaksamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.