Reseptit
yli 60 min

Broilerinmaksamousse

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g broilerinmaksaa (pakaste)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
tai voita
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 dl vettä
tai kuivaa valkoviiniä
laakerinlehti
muutama timjamin oksa
1 dl ranskankermaa
liivatelehti
haudutusliemi
1 rkl punaviinisiirappia

pinnalle:

karpalohilloa
tai puolukkahilloa
yrtin tai salaatin oksa

Valmistusohje

 

  1. Sulata maksat siivilässä valuttaen. Huuhdo, kuivaa ja paista kevyesti öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon silputut sipulit ja valkosipulinkynnet, mausteet ja neste. Hauduta noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen.
  2. Pyöräytä sipulit ja maksat teholeikkurissa ranskankerman kanssa sileäksi seokseksi.
  3. Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivate vedestä ja sulata kiehuvaan maksojen haudutusliemeen. Lisää liivateliemi jauhettuun maksaan.
  4. Kaada seos annosmaljoihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa noin tunnin ajan. Korista tarjolle tuotaessa kirpeällä hillolla ja yrtin oksalla.

4-6 annosta

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Broilerinmaksamousse

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X