Reseptit
yli 60 min

Broilerinmaksapatee

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 pateeta
600 g broilerinmaksaa
15 g pekonia
250 g porsaan jauhelihaa
6 paahtoleipäviipaletta
2 dl kermaa
1-2 sipulia
valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
3 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl oreganoa tai timjamia
(tilkka portviiniä tai konjakkia)

vuokaan:

öljyä

pinnalle:

pekonia
laakerinlehtiä

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Säästä pari pekoniviipaletta koristeeksi pinnalle. Leikkaa pekoni suikaleiksi.
  2. Mittaa ainekset tehosekoittajaanja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
  3. Sivele pateevuoka öljyllä. Kaada massa vuokaan. Aseta pinnalle pari pekoniviipaletta ja muutama laakerinlehti. Kypsennä vesihauteessa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  4. Tarjoa patee kylmänä kirpakan hillon kanssa alkupalapöydässä. Pinnalle voi lisätä karpaloita tai puolukoita koristeeksi.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Broilerinmaksapatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X