Broileripihvit broilerinjauhelihasta ja linsseistä
Broilerin jauheliha on kätevä arkiruoka-aines, joka vaatii hieman enemmän maustamista kuin muu jauhettu liha. sitruunan tai limetin happo virkistää broilerin tasaista makua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Kanajauhelihapihvt
- 400 g broilerin jauhelihaa
- 1 ½ dl punaisia linssejä
- kanalientä linssien keittämiseen
- 4 rkl punaista pestoa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/6 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa tai 2 tl soijakastiketta valkopippuria
- 2 munaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Kanajauhelihapihvit valmistuvat broilerin jauhelihasta näin helposti:
1. Ota broilerinjauheliha huoneenlämpöön. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna kaiken nesteen valua pois siivilässä ennen kuin sekoitat ne mureketaikinaan.
2. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekeseokseksi ja muovaa lihapyöryköiksi tai pihveiksi. Paista pihvit pannulla rasvassa tai kypsennä 225-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Vinkki: Tarjoa kanajauhelihapihvit esimeriksi uuniperunoiden tai uunissa valmistuvien herkullisten lyttyperunoiden kanssa.
Katso myös Anna.fi: Näin syntyy välimerellinen dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broileripihvit broilerinjauhelihasta ja linsseistä
Melkoisen löysä taikina tuli ilman kanalientäkin, mitenköhän pysyvät kasassa..
Vetelä siellä, löysä täällä… Kuppi korppujauhoja pelasti mitä oli pelastettavissa. Ehkäpä ilman lientä toimisi
Jokin virhe ohjeessa varmaankin on. Ei mitenkään voi tuollaista määrää nestettä lisätä. Vai oliko tarkoitus keittää linssit kanaliemessä??
Tarkoitus on varmastikin keittää linssit kanaliemessä…
Vaikka keitin linssit kanaliemessä taikinasta tuli liian löysää, en edes laittanut kaikkia linssejä. Lisäsin hieman kauraleseitä, jotta sain kahdella lusikalla taikinan pellille. Saa nähdä mitä sieltä tulee!
Ohje on korjattu. Kanaliemi on linssien keittämistä varten, sitä ei lisätä mureketaikinaan. Toimitus pahoittelee ohjeen virhettä.
Hei,
Aika ”paska” ohje oli. Tosi löysä taikina tuli, vaikka lisäsin kauraleseitä ja jauhoja.
Pannulla paistettuna ihan ”ok” kasvispihvimäinen koostumus.
Uunissa taas tuli ihan erilaista, jämähtänyttä uunipuuroa lähempänä.
Moi,
Jätin toisen munan pois ja koostumus oli hyvä. Pysyivät koossa pannulla,
Ja maku oli hyvä😋