Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileripiirakka

Broileripiirakka on ruokaisa tarjottava kahvipöytään tai illanistujaisiin. Välimerellisen piirakan viimeistelevät pinnalle nostettavat herkulliset höysteet, feta-tai salaattijuusto, oliivit ja rucola. Ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Broileripiirakan pohja

  • 250 g voita tai margariinia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa

Broileripiirakan täyte

  • noin 500 g broilerinfileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl grillausmaustetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (290/160 g) latva-artisokkaa öljyssä
  • 2 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 150 g emmentaljuustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa

Broileripiirakan pinnalle

  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 prk (noin 180 g) salaattijuustokuutioita öljyssä
  • ½ prk (465/360 g) punaisia, kuorittuja ja paahdettuja paprikoita
  • 2 dl kivettömiä oliiveja

Valmistusohje

Broileripiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi kulhossa rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan kätevästi myös monitoimikoneessa.

2. Vuoraa leivinpaperilla uunipelti tai -vuoka (noin 26 x 38 cm). Nosta leivinpaperiarkki kostean pyyhkeen päälle, ja kaulitse taikina suoraan paperiarkin kokoiseksi levyksi. Siirrä pellin päälle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Painele reunoihin halutessasi kuviot haarukalla. Nosta pelti kylmään täytteen teon ajaksi.

3. Paloittele broilerinfileet pieniksi. Kypsennä broilerit pannulla öljyssä, ja mausta grillausmausteella ja suolalla. Anna jäähtyä. Valuta artisokat ja paloittele. Öljyn voit säästää ja käyttää muussa ruoanvalmistuksessa.

4. Levitä taikinapohjalle broileripalat, artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Levitä päälle juustoraaste. Sekoita kulhossa kananmunat ja ranskankerma. Valuta tasaisesti piirakan päälle.

5. Paista broileripiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Nosta piirakka jäähtymään. Juuri ennen tarjoilua paloittele broileripiirakka ja ripottele pinnalle rucolaa, salaattijuustokuutioita, paloiteltua ja paahdettua paprikaa ja oliiveja. Valuta piirakan pinnalle juustopurkin öljyä.

Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä: Parsakaalipiirakka Tomaatti-mozzarellapiirakka Chorizopiirakka

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsapiirakat

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileripiirakka

moi

voiko pakastaa tai tehdä pari päivää aikaisemmin jääkaappiin? kestääkö piirakka ja maistuuko vielä hyvälle?

Uura Hagberg

Hei! Piirakat ovat parhaimmillaan juuri uunista nostettuina ja hieman jäähtyneinä. Juhlia varten ne voi hyvin tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja halutessaan lämmittää hiukan ennen tarjoamista. Pakastamista en suosittele, sillä piirakan rakenne voi kärsiä. Tässä broileripiirakassa on aineksia (esim. artisokat), joille ei suositella pakastamista. Päälle tulevat rucolat ja muut koristeet kannattaa lisätä piirakan pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Vastaa käyttäjälle Uura HagbergPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.