Brunon sitruunasilakat
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 500 g silakkafileitä (tai muikkuja)
- 5 sitruunaa
- suolaa
- persiljaa
- valkosipulia
- kylmäpuristettua oliiviöljyä
Valmistusohje
- Laita silakkafileet sitruunoista puristettuun mehuun nahkapuoli alaspäin. Anna vetäytyä 1- 1,5 tuntia. Sitruunamehu kypsyttää kalanlihaa ja se muuttuu valkoiseksi. Suolaa ei saa lisätä tässä vaiheessa, sillä se estää kalan pehmenemistä sitruunamehussa.
- Aseta fileet säteettäiseksi laakealle tarjoiluvadille nahkapuoli alaspäin. Sirottele päälle vähän suolaa, hienonnettua persiljaa, valkosipulinkynsien ohuita viipaleita ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele sitruunaviipaleilla.
- Helsingin Vanhassa Kauppahallissa tunnetaan niin hyvin Brunon sitruunasilakat, että kalakauppias Erikssonilla jo tiedetään nyrkkisääntö: 1 sitruuna/ 100 g silakkaa. Hallista Välimeren maiden ruokaa myyvä Bruno Felice valmistaa katanialaiseen tapaan, Masculini a Catanisa, sitruunagraavatun kalan silakasta: ”Kalan on oltava ehdottoman tuoretta. Aamulla maustettu kala on illalla parhaimmillaan tarjottavaksi. Sitruunasilakat säilyvät pari päivää jääkaapissa. Annosta kohden riittää 80 g silakkafileitä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Brunon sitruunasilakat