
Brunssipiiraat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g kylmää voita
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
Täyte
- 1 iso salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus kurkumaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 6 kananmunaa
- 1.5 dl kuohukermaa
- 1 punainen paprika
- 0.5 dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
Brunssipiiraat ova maukkaita aamupalapiirakoita. Kun piirakkataikina odottaa valmiina, aamiaispiiraat valmistuvat nopeasti. Varioi piiraiden täytteitä jääkaapin tykötarpeiden mukaan.
1. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja suola ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa ja painele taikina annospiirakkavuokien pohjille ja reunoille. Pistele pohjiin reikiä haarukalla. Nosta vuoat jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla mausteiden kanssa hetki. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Varo rikkomasta keltuaisia. Vatkaa valkuaiset ja kerma keskenään. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt sipuliseos.
3. Pese paprika ja poista siemenet ja kanta. Hienonna paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Valuta kerma-sipuliseos piirakkavuokiin ja ripottele pinnalle puolet paprikasta ja ruohosipulista. Nosta kokonainen keltuainen lusikalla varoen jokaisen vuoan päälle.
4. Paista brunssipiirakoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna piiraiden hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle loput paprikasta ja ruohosipulista.
Kokeile myös muita maukkaita brunssiruokia:
Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu
Juustoskonssit
Uppomunaleivät
Ruoka.fi: Brunssisalaatti
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Brunssipiiraat