Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Bühlin luumupiirakka

Bühlin luumupiirakka leivotaan hiivataikinasta. Tällä reseptillä teet pellillisen luumupiirakkaa. Parhaaseen luumuaikaan kivettömät luumut, valmiiksi lohkoiksi leikatut luumut voi pakastaa sellaisenaan ilman sokeria. Ne laitetaan jäisinä piirakkataikinan päälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bühlin luumupiirakan hiivataikina:

500 g vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa (11 g) tai 30 g tuoretta hiivaa
60-75 g sokeria (1 dl)
(1 kananmuna)
1 tl vaniljasokeria tai sitruunankuorta
0.3 tl suolaa
2.5 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
2-2,5kg tuoreita luumuja
0,5-0,75 dl sokeria
(kanelia)

Keskustelu

Oikein hapanta tuli . Luumumäärä tuntui liian isolta. Nestettä tuli niin paljon että kostutti taikinapohjan vaikken sokeria lisännyt ennen paistamista.
Ei jatkoon.

Kommentoi juttua: Bühlin luumupiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X