Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bühlin luumupiirakka

Bühlin luumupiirakka leivotaan hiivataikinasta. Tällä reseptillä teet pellillisen luumupiirakkaa. Parhaaseen luumuaikaan kivettömät luumut, valmiiksi lohkoiksi leikatut luumut voi pakastaa sellaisenaan ilman sokeria. Ne laitetaan jäisinä piirakkataikinan päälle.

Ainekset

Bühlin luumupiirakan hiivataikina:

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g) tai 30 g tuoretta hiivaa
  • 60-75 g sokeria (1 dl)
  • (1 kananmuna)
  • 1 tl vaniljasokeria tai sitruunankuorta
  • 0.3 tl suolaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2-2,5kg tuoreita luumuja
  • 0,5-0,75 dl sokeria
  • (kanelia)

Valmistusohje

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää maito, (kananmuna) ja rasva. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia.
  2. Viillä luumut neljäksi lohkoksi ja poista samalla kivet. Taitava leikkaaja saa lohkot jäämään kiinni toisiinsa.
  3. Vaivaa taikinaa ja kauli se leivinpaperille pellin kokoiseksi ohueksi levyksi tai kahdeksi pyöreäksi piirakkapohjaksi. Anna pohjan vähän kohota ja levitä sitten luumut vieri viereen piirakan päälle siten, että leikkauspinta jää ylöspäin.
  4. Paista piirakkaa 200 asteessa 45-60 minuuttia, pienempää piirakkaa lyhyemmän aikaa.
  5. Sirottele vasta jäähtyneen piirakan päälle sokeria ja halutessasi kanelia. Jos sokerin sirottelee ennen paistamista, luumuista valuu runsaasti mehua kypsymisen aikana. Tarjoa Bühlin luumupiirakka vaniljajäätelön tai kylmän kermavaahdon kanssa neliöiksi tai kolmioiksi leikattuna.

Lue myös: Lumoavat luumureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bühlin luumupiirakka

Luumahdus

Oikein hapanta tuli . Luumumäärä tuntui liian isolta. Nestettä tuli niin paljon että kostutti taikinapohjan vaikken sokeria lisännyt ennen paistamista.
Ei jatkoon.

Vastaa käyttäjälle LuumahdusPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.