Butter chicken
Butter chicken eli intialainen voikana kuuluu monen toiveruokien vakiolistalle. Kermainen tomaattikastike saa säväyksen chilistä. Viimeistele ruoka cashewpähkinöillä ja tarjoa riisin ja naanleivän kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Butter chicken
- 500 g maustamattomia broilerin fileepihvejä
- 50 g voita
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- ½ tl chilijauhetta
- 500 g paseerattua tomaattia
- 2 dl ruokakermaa
- 1-2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Butter chicken valmistuu helposti näin:
- Paloittele 500 grammaa maustamattomia broilerin fileepihvejä ja ruskista ne paistokasarissa ruokalusikallisessa voita. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Kuori ja raasta ruokalusikallinen inkivääriä.
- Kuullota sipulit ja inkivääri parissa ruokalusikallisessa voita muutama minuutti. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, kaksi teelusikallista garam masalaa, teelusikallinen jauhettua juustokuminaa, teelusikallinen jauhettua korianteria ja puoli teelusikallista chilijauhetta. Paista käännellen noin minuutti.
- Lisää 500 grammaa paseerattua tomaattia, kaksi teelusikallista sokeria ja teelusikallinen suolaa. Kuumenna. Lisää broilerit ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- Lisää lopuksi kastikkeeseen kaksi desilitraa ruokakermaa. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
Vinkki! Tarjoa butter chicken keitetyn riisin ja naanleivän kera.
Lue myös Anna.fi: Kanakorma
Kommentoi
Kommentoi juttua: Butter chicken