Reseptit
alle 30 min
4

Cacio e pepe -pasta

Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä. Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
15 kokonaista mustapippuria
350 g spagettia
200 g pecorino romano -juustoa
50 g voita kuutioina
n. 3 dl pastan keitinvettä

Valmistusohje

1. Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla 5–10 minuuttia. Hienonna ne huhmareessa rouheeksi.

2. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

3. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Kaada pasta kasariin tai kattilaan. Lisää 1 dl keitinvedestä, osa voikuutioista, juustoraaste ja pippurirouhe. Sekoita puukauhalla voimakkaasti. Lisää loput voista sekä tarpeen mukaan loput keitinvedestä ja sekoita niin, että juusto sulaa ja muodostaa mehevän soosin kuuman veden kanssa. Lisää mustapippuria ja juustoa halutessasi. Tarjoile välittömästi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Supersimppelit pastat tee myös näillä ohjeilla:

pastaa ja valkosipuli-öljykastiketta

Pastaa ja valkosipuli-öljykastiketta

Vappu Pimiän valkosipulipasta

Vappu Pimiän valkosipulipasta

Pasta all´amatriciana

Pasta all´amatriciana

Anna.fi: Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.