Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Cacio e pepe -pasta

Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa. Se valmistuu muutamasta raaka-aineesta alkeellisemmissakin oloissa. Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Cacio e pepe -pasta

15 kokonaista mustapippuria
350 g spagettia
200 g pecorino romano -juustoa
50 g voita kuutioina
n. 3 dl pastan keitinvettä
Mainos

Valmistusohje

1. Cacio e pepe -pasta valmistuu näin helposti. Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla 5–10 minuuttia. Hienonna ne huhmareessa rouheeksi.

2. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

3. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Kaada pasta kasariin tai kattilaan. Lisää 1 dl keitinvedestä, osa voikuutioista, juustoraaste ja pippurirouhe. Sekoita puukauhalla voimakkaasti. Lisää loput voista sekä tarpeen mukaan loput keitinvedestä ja sekoita niin, että juusto sulaa ja muodostaa mehevän soosin kuuman veden kanssa. Lisää mustapippuria ja juustoa halutessasi. Tarjoile Cacio e pepe -pasta välittömästi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Supersimppelit pastat tee myös näillä ohjeilla:

pastaa ja valkosipuli-öljykastiketta

Pastaa ja valkosipuli-öljykastiketta

Vappu Pimiän valkosipulipasta

Vappu Pimiän valkosipulipasta

Pasta all´amatriciana

Pasta all´amatriciana

Anna.fi: Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

Keskustelu

Kommentoi juttua: Cacio e pepe -pasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X