Cacio e pepe -pasta
Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä. Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Cacio e pepe -pasta
- 15 kokonaista mustapippuria
- 350 g spagettia
- 200 g pecorino romano -juustoa
- 50 g voita kuutioina
- n. 3 dl pastan keitinvettä
Valmistusohje
Cacio e pepe -pasta valmistuu näin helposti.
1. Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla 5–10 minuuttia. Hienonna ne huhmareessa rouheeksi.
2. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
3. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Kaada pasta kasariin tai kattilaan. Lisää 1 dl keitinvedestä, osa voikuutioista, juustoraaste ja pippurirouhe. Sekoita puukauhalla voimakkaasti. Lisää loput voista sekä tarpeen mukaan loput keitinvedestä ja sekoita niin, että juusto sulaa ja muodostaa mehevän soosin kuuman veden kanssa. Lisää mustapippuria ja juustoa halutessasi. Tarjoile Cacio e pepe -pasta välittömästi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.
Vinkki: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan
Lue myös Anna.fi: Näin teet helpon sitruunapastan – pasta al limone
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cacio e pepe -pasta