Reseptit
30-60 min

Caesar-salaatti

Aitoon caesarsalaattiin kuuluvat roomansalaatti, parmesaani, worchestershirella kirpeytetty sakea kastike sekä rapeat krutongit. Koska raaka-aineita on vain kourallinen, kannattaa niihin panostaa. Valitse rapea salaatti ja maukas juusto. Myös krutongit ja kastike kannattaa tehdä itse. Salaatin voi tarjota lisukkeena tai ruokana sellaisenaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Caesarsalaatti:

2 ruukkua roomansalaattia
4 viipaletta paahtoleipää
2-3 broilerin rintafileetä
parmesaania ohuina lastuina

Caesarkastike:

1 valkosipulinkynsi
1 munankeltuainen
2 tl punaviinietikkaa tai sitruunan mehua
mustapippuria
Dijonin sinappia tai Worcestershirekastiketta
1/2 - 3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl parmesaania raastettuna

Valmistusohje

 

  1. Irrota salaatinlehdet toisistaan, huuhdo, anna kuivahtaa ja revi tai leikkaa suurehkoiksi paloiksi.
  2. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda pannulla tai uunissa rapeapintaisiksi.
  3. Suikaloi broilerifileet ja kypsennä ne pannulla niukassa rasvassa molemmin puolin kauniin vaaleiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna kastiketta varten valkosipulinkynsi. Riko kananmunasta keltuainen kulhoon. Lisää valkosipulisilppu, tilkka punaviinietikkaa tai vasta puristettua sitruunan mehua, mustapippuria myllystä ja terästykseksi sinappia tai muutama tippa Worcestershire- kastiketta. Vatkaa keltuainen sauvavatkaimella ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Tarkista maku ja lisää joukkoon raastettua parmesanjuustoa.
  5. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon tai tarjoa erikseen. Lisää paahdetut leipäpalat tai -kuutiot ja vuole parmesanjuustosta lastuja salaatin päälle.

Katso myös: Lehtikaali-caesarsalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Caesar-salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X