Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsaa

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsa on lihansyöjän unelma! Grillin äärellä on kunnon äijämeininki, kun siinä grillataan jättikokoista inkkaripihviä. Seuraksi valmistettu savusalsa antaa lihalle kunnon makupotkun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi:

1 (noin 1,3 kg) naudan Tomahawk-kyljys
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl cajunmaustetta (ei suolaa)
2 tl sormisuolaa
Mainos

Savusalsa:

2 makeaa punaista suippopaprikaa
1 punainen chili
1 limetti
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 rkl kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Nosta kyljys noin tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Halkaise salsaa varten paprikat ja chili ja poista kanta ja sisukset. Nosta halkaistut paprikat, chilit ja limetti grilliin. Grillaa 6–10 minuuttia välillä käännellen, kunnes paprikoiden pinta mustuu kunnolla. Nosta limetit syrjään ja paprikat ja chilit kulhoon. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä 10 minuuttia.

2. Sivele kyljys öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä noin 5 minuuttia per puoli. Lihasta tippuu rasvaa, joka muodostaa savua ja maustaa samalla lihaa. Nosta liha miedompaan kohtaan tai ylemmälle ritilälle ja pistä lihaan grillimittari. Mausta liha huolella ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpötila näyttää 62–65 astetta. Kyljys saa jäädä sisältä kunnolla mediumiksi.

3. Nosta kyljys vuokaan ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

4. Poista paprikoista ja chileistä kuoret. Pilko paprikat, chili, murskattu valkosipulinkynsi ja kaprikset. Purista joukkoon paahdetun limetin mehu. Sekoita ainesten joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Tarjoile salsa liha- tai kalaruokien kumppanina.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

grillipihvi ja savusalsaa

Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi saa seurakseen savusalsaa. Kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Lisää liha grilliin:

tomahawk-pihvi

Tomahawk-pihvi

flank steak

Flank steak

Marinoitu_grillikylki

Marinoitu grillikylki

Anna.fiGrillattu entrecôte

Keskustelu

Kommentoi juttua: Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X