Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Cape malay -lohi

Cape malay -lohi valmistuu nopeasti grillissä ja tuo tuulahduksen Etelä-Afrikkalaista tunnelmaa. Lohi saa makunsa helposta marinadista, jossa maistuu lime ja punainen currytahna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia

marinadi:

  • 2 limetin mehu
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl punaista thai-currytahnaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele lohifilee 4-6 palaan.

2. Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohipalojen päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.

3. Pane jokainen lohipala oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa avokado-mangosalsan kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Cape malay -lohi

Cousin49

Chili puuttuu marinadin listalta. Minkä tyyppinen chili? Mieto määrittelemätön peruschili vai naga morich vai jotain siltä väliltä?

Vastaa käyttäjälle Cousin49Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.