Cappuccino, italialainen maitokahvi
Cappuccinon maitovaahto on täyteläisen pehmeää. Taitava barista onnistuu luomaan vaahdolla taidokkaita kuvioita kahvin pintaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Cappuccino
- 0.7 dl espressoa
- 2.5 dl täysmaitoa
- sokeria
- kaakaota
- kanelia
Valmistusohje
Cappuccino, italialainen maitokahvi tehdään näin:
Cappuccino-suhde: 1 osa espressoa, 1 osa kuumaa maitoa ja 1 osa maitovaahtoa
- Aloita maidon vaahdottamisella. Lämmitä maito kattilassa hellalla tai espressokeittimen höyrytysputken avulla. Vaahdon saat aikaan vatkaamalla maitoa kattilassa tai nostelemalla maitokannua edestakaisin höyrytysputken alla. Pyöräytä kuuma maito ja pinnalle syntynyt vaahto sekaisin, saat juoksevan maitovaahdon.
- Valmista espresso espressokeittimellä cappuccinokuppiin. Täytä kuppi kaatamalla espresson päälle juokseva maitovaahto. Lusikoi päälle maitovaahtoa.
- Makeuta cappuccino halutessasi sokerilla ja koristele kaakaojauheella. Nauti cappuccinokahvi italialaiseen tapaan aamiaisella.
Lue myös: Fluffy coffee – näin teet vaahdotetun Dalgona-kahvin pikakahvijauheesta
Lue myös Anna.fi/ruoka: Näin syntyy täydellinen kahvi – kahvitrendeissä vaalea paahto on nyt pop ja maitotilkka kruunaa tumman paahdon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cappuccino, italialainen maitokahvi