Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-carbonarakastike

Lohi-carbonarakastike on peräisin ahvenanmaalaiselta tunnetulta kokilta Michael Björklundilta. Kastike maistuu mainiolta pastan kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohi-carbonarakastike

  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 7 dl kalalientä (josta 5 dl voi olla simpukkalientä)
  • 4-6 dl kermaa
  • 160 g kylmäsavustettua lohta kuutioina
  • 1 rkl karkeaksi jauhettua mustapippuria
  • 1 kpl laakerinlehti
  • valkopippuria

Valmistusohje

Lohi-carbonarakastike valmistuu Michael Björklundin ohjeella näin:

  1. Keitä viiniä, laakerinlehteä, hienonnettua sipulia kokoon avonaisessa kattilassa, kunnes nesteestä on puolet haihtunut. Lisää liemet ja keitä lientä vielä kokoon, lisää kerma ja anna kiehua hiljakseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Siivilöi liemi juuri ennen tarjoamista ja lisää kalakuutiot ja mustapippuria. Kuumenna, mutta älä keitä enää kastiketta. Kaada lohi-carbonarakastike pastan päälle.

Katso myös Anna.fi: Avokado-savulohipasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-carbonarakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.