
Ceviche
Ceviche on raikas eteläamerikkalainen kalaruokaklassikko. Kala "kypsennetään" limen mehulla ja maustetaan chilillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 400 g valkoista tai punaista kalaa (siikaa, nieriää ja kirjolohta)
- 1 dl limemehua
- 1 punasipuli
- 1 ruukku korianteria
- ½ punainen chili
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun:
- maissilastuja
Valmistusohje
Leikkaa kala sormenpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon 1/2 dl limettimehua ja anna kalojen marinoitua jääkaapissa noin neljä tuntia.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvisten joukkoon loput limettimehusta, öljy ja suola.
Valuta kalasta ylimääräinen neste. Lisää kalapalat kasvisten joukkoon. Anna maustua vielä vartin verran.
Tarjoa cheviche maissilastujen ja guacamolen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ceviche